Pareiza skriešana

Gan pēdējā pusmaratona laika,gan nu jau pēc tā nezēlīgi sāp ceļi....Ir kādas idejas domas no kā tas varētu būt?Iepriekš šāda problēma netika noverota.(apavus mainījis neesmu)

IIIAngelIII  1   http://www.nordearigasmaratons.lv/lv/sub/forum/?bid=8700&pid=52584

lirica      Es te biju sadomājusies,ka arī paskraidīšu pa mežu..bik patrenēšos...mož kur varēs piedalīties.
Pirmajā vakarā sāku ar 8km,tad divas nedēļas pa piečukam.
Tagad jau otro nedēļu draudzējos ar kruķiem un ortozi.
Izrādās,menisks čupā un krusteniskās saites sarautas,jo nepareizi uzsāku treniņus.
Sāc ar vizīti pie traumatologa, tad magnētiskā rezonanse...lai var precizēt Dg..un tad ,iespējams, būs pārsteigums ,ka bizošanai jāmet miers.

Instigater    1 Tāpēc nevajag skriet, bet gan kāpt uz velo, tur vismaz nav tādu triecienu.

geyser      Es saskāros ar identisku problēmu tai, kura aprakstīta tajā forumā. Veikalā Maratons, čaļi tiešām pieredzējuši, atsaucīgi un pretimnākoši. Pateica, ka apavi var nebūt slikti un paši ierosināja ņemt tos līdzi, nākt pie viņiem - paskriet, pafilmēt un analizēt. Tika uzsvērts arī, ka normālas pēdas gadījumā, lielāka problēma varētu būt tas, ka skrējēji dēļ nezināšanas neveic ļoti svarīgo kāju muskulatūras un saišu stiprināšanu. Respektīvi, papildus skriešanai jāveic arī minētie stiprināšanas vingrinājumi - izklupieni uz priekšu, pietupieni uz vienas kājas u.tml. Tāpat var noder fiziskās slodzes dažādošana - piem., braukšana ar velosipēdu, peldēšana un kas tur vēl.
:)

geyser      Es, dēļ tās ceļu problēmas, līdz pusmaratonam tā arī netiku :(
Tagad esmu gudrāks un gatavojos nakamajam ;)

[never]      ieteiktu gan aiziet pie dokiem uz traumaam, vismaz apskatiis, pateiks, kas par vainu var buut. Varbuut kaut kaads saishu iekaisums, padzersi mazliet pretiekaisuma ripas un usjo. Savaadaak vajadzees veel operaaciju un vareesi kost pirkstos, ka tik ilgi nobumbuleeji.

Unicus      Glikoze vajadzīga, nopērkama aptiekās.

kretiins_vulgaris      Nu nez, no 8 km jau nevar saraut saites un meniskus sabojāt. Tad tur ir iepriekš kaut kas bijis bēdīgā stāvoklī.

Trenniņiem iesaku piedalīties Magnētos. Pa mežu, sūnām, nevis taciņām. :)

edora      Ir tikai viena ideja - pie ārsta , it sevišķi , ja sāp nežēlīgi .

Mia_      nu, ne gluži glukoze , bet glikozamīns.
kaut gan, bez ārsta ziņas nelietotu, nav jau tāds vecums, lai no vecuma locītavas sāpētu.
es ar teiktu - ej pie ārsta.:)

Silver      testpilots (2010-06-21 10:36) viedoklis
Paldies-nomierināji....ārsts būs pēdejais pie kā griezīšos

--------------------------------------------------------------------

Hrestomātisks vīriešu stulbums...

p.s. kāds specs nevar paskaidrot, kāpēc 99% (principā visi, izņemot sprinterus) skrējēju skrien nepareizi? Ar "nepareizi" es domāju parasto skriešanas metodi, kad papēdis pieskaras zemei pirmais (izraisot triecienu uz locītavām).

TKO      No parastiem arstiem nav tolka,vini vienmer teiks,ka divana pirsana ir veseligaka neka fiziskas aktivitates....Glikozaminu noperc un moci 3 menesu kursinu+pareizi apavi un sapes ar laiku paries....

Redzijs      Kad sāku regulāri skriet, sajutu, ka kaut kas nav labi - ja audzēšu distanci, tad kājas drīz būs čupā - lielāka problēma gan bija locītavas, bet arī ceļgali tādi sāpīgi un vārgi. Nolēmu, ka kaut kas jādara profilaksei un uz labu laimi aptiekā nopirku Litozin http://www.zalutirgus.lv/index.php?act=viewProd&productId=164. Diezgan ilgi lietoju, bet tiešām sajutu efektu, kā saites nostiprinās - protams, pēc 21 vai vairāk km kājas ir nogurušas un jūtīgas, taču nākamajā dienā viss normā.

peeks      Var būt arī saistīts ar skrējienam paredzēto ceļa segumu. Ja treniņi ir bijuši apvidū - zeme, zāle, grunts, smiltis, tad, skrienot pa asfaltu un bruģi, locītavas var sākt sāpīgi saukt HELP. Varbūt, ka sporta apavi jau nolietoti, AIR spilventiņi beigti papēdī, pēdā.

fiolito    1 Skrienot, izshkkir triis veidus kaa peedu liek pie zemes:

1)uz papeezha (taa kaa tu aprakstiiji) - tipisks maratonskreejeejiem, vai pie longjog... lloti ekonomisks skrieshanas veids; negatiivaas puses - lielaaka iespeeja paarpronaacijai; lielaaks trieciens "kaulos"; nav ideaals skrieshanas veids uz nestabilas virsmas - sakneem.
Ideaals skrieshanas veids skreejeeiem (ja vinji nepaarpronee) sacensiibaas virs 10km; kaa arii skrienot no kalna lejaa!

2) uz peedas vidusdallas: sadala vienmeeriigaak triecienu; kompromiss starp papeedi un pirkstgalu;

3) uz pirkstgala: tipisks skrieshanas veids kalnu skreejieniem; videeja garuma distanceem un sprintam. Iespeeja atiistiit vairaak speeka. Peeda "neieluuzt" uz ieskshu ja paarpronee... Otropeediskaa zinjaa skatoties, vairaak tiek noslogoti muskulli un ciipslas. Un interesanti ir tas, ka trieciens shaadam skrieshanas veidam ir stipraaks kaa, skrienot uz papeezha!!!
Ideaals skrieshanas veids sacrensiibaas liidz 5km, atsevishkkos gadiijumos pat 10km.
Sho stilu neiesaka skreejeejiem ar lieko svaru un tiem, kam probleemas ar Achiles ciipslu...

Ideaalaa peedas staavoklla skrieshanaa nav - viss atkariigs no taa, cik un kaa veelas skriet.
Taa buutu klluuda, ja maratonists meegginaatu visu distanci skriet uz pirkstgala, taapat kaa sprinteris meegginaatu skriet uz papeezha....

daris      Nevajag skriet pa cietu segumu . Taapeec jau vecumdienaas visiem saap kaajas ,kuri ir skreejusi agraak .

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu