Gulēšana teltī -5 grādos

vieta, kura dzivoju nakti gaisa temeperatura neparsniedz miinus piecu gradu atzimi. dazu apstaklju delj esmu spiesta nedelju gulet teltii.
jautajums shoreiz ir par to, kas ir nepiecieshams lai varetu parnakshnjot cetras naktis? kadi matraci, kada telts...?

purify      zari zem telts, parastais matraciitis, armijas guljammais, pudele graadiigaa, pizhiks galvaa un triko dreebiites kautkaadas forshas siltas.. un viss :)

fargo      kādu vēl alko? nekādu alko pirms ziemas gulētiešanas!

purify      protams protams.. shausmiigie miinus pieci... Vienmeer ir riits cik lien iekshaa un guleets tupi pie ugunskura -27, -15, -10 graados.. easy peasy

JurisK      Principaa fargo nodeva iisu instrukciju. telti peec iespeejas mazu, labu izolaaciju no zemes, sausas dreebes un maisu - tas tas galvenais. Reiz paarbaudiiju praksee - daudz komfortablaaka guleeshana, arii siltaaka, guljammaisaa ir tad, ja esi praktiski pliks, bez veljas. Neticami, bet fakts! Temperatuuras gan bija ap nulli, toties guleejaam praktiski aaraa, tik no veeja pasargaati. Varbuut paarbaudiisi?:)

jollyroger      mierīgi var gulēt
jāaiziet uz kādu labu armijas preču vai tūrisma veikalu, un jānopērk kārtīga telts un matracis.

underways      ketija_20, laikam Tavs ārzemju draugs Tevi no mājām būs izdzinis, ja jau nakšņo teltī.... (lasot komentāru diskusijā par ārzemju vīriešiem)

Bet ja pa tēmu, tad izmanto sveces, lai nedaudz temperatūru paceltu teltī un ja ir iespēja, tad putaplasta plāksni palikt apakšā, kuras diemžēl Tev laikam nav pam rokai...

nakc      Armijai ir guļammaisi ar kuriem var pat -20 grādos sniegā gulēt. Ir armijas preču veikali.

gatito      Nav nekas šausmīgs, ir darīts arī -15. Kā jau eksperti izteicās- Zari siltumizolācijai zem telts, folijpaklājiņš no autoaptieciņas uz grīdas (nav obligāts), der parastais tūrisma paklājs, bet piepūšamais ir jauka ekstra :) guļammaisu gan izvēlies labu, kur komforts -10,vislabāk dūnu. par karstu vienai nebūs. Var divus plānākus vienu otrā. Termoveļa (sausa). Arī jau pieminētās svecītes palīdz. Vēl paņem dažus draugus vai vismaz labu grāmatu ;) un pārdomā, vai Tev to tiešām vajag. Vēlu veiksmi :-)

elsa      nakc, armijas guļammaisi ir tie paši Gore Tex, kuros var gulēt pat - 50 (max). Es gan tādā guļu tikai darbā, mājās tomēr ērtāk un komfortablāk gultā uz cieta matrača.
Ja nemaldos, tad manējais maksāja uz 80 Ls. Nez vai nedēlai tādu izdevīgi pirkt. Manējais man kalpo jau gadus 7, ir mazgāts, pa dubļiem vārtīts, bet kalpo joprojām nevainojami. Ir pat gulēts bez telts, kad nekas mutē nekrīt no gaisa.:D

avotsliels      Ieklausies Fargo teiktajā!
Vispār, par maz informācijas, lai ko ieteiktu. Sakur 2 ugunskurus, guli pa vidu, un telti vispār nevajadzēs... 4 pusgulētas naktis... Nez, kur LV var atrast -5 ? Citur sola - 20

kalatura      "lafumai" ir kvalitatīvi,ermoizturīgi guļammaisi.Pērc ar dūnu spalvu pildījumu,ne lētāku par 80 Ls..

garinsh207      ar dunu pildijumu guļammaisu var lietot, ja droši zin, ka tas nesamirks, jo ja samirks, tad zaudē savas īpasibas.tapat ar dunu drebem, alpinismā pat tiek noradits uz dunu apgerba-ja ir risks tas samitrinat, tad nelietot. jo kalnos ts var beigties letali. Armijai paredzetas lietas ir smagkas par augstvertigu alpinisma inventāru. bet ja paredzets tuer nedelu dzivot, tad labak ir buvet sniega budu, bet tur vajag zinašanas, lai nekratos kondensats un vel citas nianses.
ir pasaulē zinami brendi, kuri ražo augstvertigu parbauditu alpinisma inventaru-Millet, Wild country, Lafuma tur par katru izstradajumu ir smalka infa majas lapās, ir jau vel virkne citu.ir kas razo ļoti labas teltis ektremiem apstakliem, kadi guļammaisu jomā lideri, citi apavos, apgerbos utt iemet gugle par alpinisma inventaru, tur bus visa infa. ķiniesi vel nevilto tos brendus, nav jegas.

Edsunviens      Pie šādiem mīnusiem nav nekas traks, īpaši ja būsi sagatavojusies. Ir gulēts pie -12 un bez telts, iesaku slēpošanas sejas masku un lai kājas, rokas atrastos pietiekamā siltumā. 2015-05-18

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu