Mežs un mošķi

Vai kādam ir pieredze, kā izvairīties no ērcēm un čūskām, sportojot vasarā mežā, brienot cauri brikšņiem!? Pote pret ērču encefalītu un dažādas smēres, tas ir minimālais drošības komplekts! Cepuri var uzlikt galvā un faktiski arī viss!
Bet, kā lai neuztrāpa uz odzi, ja skrienot pa mežu vai brienot cauri brikšņiem, nav laika pētīt, kas zem kājām!? Netā izlasīju padomu vilkt garos zābakus vai vilnas zeķes! Ok, bet vasarā ar zābakiem un vilnas zeķēm kājās nebūs iespējams normāli skriet!
Ceru, ka sportotāji padalīsies ar savu pieredzīti!

euromens    2 Pret čūskām - taure, varbūt no tā trokšņa arī ērces pamuks...
bet pa lielam...no encefalīta nemirst, bet no Laima slimības pote neglābj....

mellene_x      man šovasar ,skrienot pa takām, 3 ērces piesūcās, čūskas redzēja citi, es - nēe... bet tā arī ir kā euromens raksta- vistrakākais ir Laima slimība...kolēģei to atklāja šogad, pēc 3!!!!!!!!!!! gadu intesīviem ārstu apmeklējumiem..tad man mazliet baisi palika...

Samila      Pirmkārt, beidz baidīties!
Katru dienu staigāju pa mežu un daudz kas no šeit rakstītā izklausas pēc pilsētnieku blēņām, tai skaitā par laima slimību.

Jāvalkā piemērots apģērbs, atnākot mājās jānoskalojas dušā un jāaplūko kermenis. Laimu pārnēsā ne tikai ērces, tādēļ svarīgi savlaicīgi vērsties pie ārsta, ja parādas sārti pleķi.

Bet visdrošāk, ja no vilka bail, mežā nemaz neiet.
Tas ir dzīvesveids un to nevar tā no pāris vārdiem iemācīties.

Samila    1 PS Pati nedz potējos, nedz aerosolus lietoju.
1x laimu nejauši konstateja asinīs. Izdzeru zāles, nebutu pat pamanījusi, ka ir. Zinu vairākus šādus gadījumus. Mirst arī no plaušu karsoņa un gripas. Nevajag visu pārspīlēt.

Vilnas zeķes un zābakus gan valkāju arī vasarā. Čūskas redzu šad tad. Vairāk bail no lielajiem lopiem un cilvēkiem. Apēst neapēdīs, bet var nomīt, maz gan ticams. No cilvēka jāuzmanās, cenšos būt vērīga.

uusins      Jo vairāk no kaut kā baidīsies, jo vairāk to piesauksi. Tas arī viss :)

janisb      Nav dzirdēts, ka rogainingā kādam būtu uzbrukusi čūska, bet no mošķiem pasargā atbilstošs apģērbs - karstā laikā pieguļošs triko, kas nosedz visu ķermeni, aukstā laikā termoveļa, garas zeķes, galvassega, ja bailes no čūskām tad beizāki apavi u.t.t

patsgugudums    1 Skrienu gadiem, ne par vienu čūsku sakostu orientieristu nav dzirdēts. Tie pirmie skrien pārāk ātri, lai čūskas jamos noķertu, pārējie jamās vairs nemana, jo lielais vairums meža zvēru, dzirdot šitos barus skrienam, pazūd ātrāk, nekā Tu paspēsi aerosolu atvērt :D

Orientieristi arī vasarā skrien gana stabiliem/stingriem apaviem, lai netraumētu pēdas/potītes, piemēram, uz izcirtumos atstātajiem atvašu puļķiem vai tajos pašos akmeņu krāvumos. Tāpar šortos reti kad kāds manīts, parasti izvēlas garās bikses, ļoti bieži stilbu sargus, kam priekšā stingrāks polsterējums, pasargā gan no zariem, gan kazenēm, gan, domāju, arī pret čūsku. Apģērbs ir relatīvi brīvs, atstatu no ādas, lai amortizētu sitienus, samazinātu skrāpējumu iespējas, bet ne plīvojošs, un slidens (neilona tipa), lai neķertos zaros.

Lovetta      tā odžu bīstamība ir jestri pārspīlēta...maza, labi ja pusmetru gara radībiņa īkšķa resnumā nav anakonda,kas apvīsies tev skrējienā ap cisku un iekamps mīkstumā...sēņoju krosenēs uz basu kāju un neviena odze mani nav sakodusi...toties vasarnīcā sēdēju zālē un zimuļa resnuma čūskiņu piespiedu ar elkoni - protams,ka iekoda. Biju slimnīcā kādu pusotru stundu, iešļircināja zāles un varēju vākties mājās. Skāde mazāka, nekā ja iekostu kaķis 2021-03-08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu