Cik daudz sportot?

Arii par to pashu - sportu. Nav man pulsometra un pedalelshanas sensora, bet ir velotrenazhieris, aireeshanas trenazhieris, taa kaapjamaa parikte ar rokturiem, nu visaadas hanteles, stienji, ekspanderi. Tresho dienu loku ieruuseejushos locekljus uz shitaam padariishanaam, katru dienu aizvien vairaak censhoties to dariit. Bet nav iista jeega - cik ir pietiekoshi? Pagaidaam man tik viens atskaites punkts - kad sviedri saak pileet no auss, tad metu mieru. Netaisos audzeet muskulju masu, tik bishkjinj ielociit locekljus peec garas kverneeshanas sargbuudaa. Njemiet veeraa manus gadus, atbildot!!

protip (2013-06-25 11:01)      Vēl pāris topikus atpakaļ šī raksta autors "gudri" stāstīja par uztura bagātinātājiem utt.. bet tagad pēkšņi nezin pat elementāras lietas .. dīvaini

sviedru daudzumam nav nekāds sakars ar slodzi vai tamlīdzīgi - ja runā par kardio tad svarīgi ir turēt attiecīgi vēlamo tempu (pulsu) .. nevis ar katru dienu aiozvien vairāk un vadīties pēc sviedriem

par muskuļiem - saku uzreiz ka vari neuztraukties - Tev tie neuzaugs ja paralēli tam vēl neievērosi atiecīgi pareizi sabalansētu uzturu un pilnvērtīgu atpūtu.. katru muskuļi nav jēgas trenēt katru dienu - muskuļiem vajag arī atpūsties (atjaunoties)... katra muskuļgrupa atjaunojas savu laiku.. vidēji tas ir 48-72h.. turklāt katreiz mēģināt pacelt aizvien vairāk arī nebūs pareizi - muskuļiem ir jāsaņem adekvāti pareiza slodze pietiekošā daudzumā un intensitātē..
ok- ja mērķis ir tikai izkustēties un nekas cits - tad var darīt kā grib - vienīgais nosacījums darīt tehniski pareizi lai neiedzīvotos traumās

vvr (2017-11-06 14:41)      Katru dienu nevajadzētu. Jādod ķermenim atpūta. Katru otro dienu būtu ok. Vai arī 3x nedēļā.

vvr (2017-11-06 14:42)      Veicot spēka vingrinājumus jāatceras, ka nedrīkst pilnībā iztaisnot locītavas.

Kurts69 (2017-11-22 12:21)      Ar sportošanu jābūt saprātīgam. ja tiešām ir doma to darīt nopietni un nav iepriekšējas pieredzes sportā, tad labāk noziedot naudu un laiku aizejot uz sporta zāli un palūdzot lai profesionāls treneris sastāda programmu atbilstoši mērķim, kuru gribi sasniegt.
No manas pieredzes - ja ir bijis pārtraukums, tad pirmās uzteiks locītavas. Pirmie elkoņi, plaukstas. Pārforsēsi un viss beigsies ar vairākiem mēnešiem bez sporta. Neliels svars, daudz atkārtojumi. Sākumam trīs, četri treniņi nedēļā būs vairāk kā pietiekami. Pēc mēneša, diviem var pakāpeniski palielināt slodzes. Traumu risks būs augsts, tāpēc vingrinājumus jāveic pareizi un bez steigas. Ja gribi būt stiprs un izturīgs, tad bez skriešanas neiztikt. Ja veselība atļauj, tad vienu dienu zāle, nākamajā skrien. Skrienot sākumā arī sāpēs viss pēc kārtas. Labiem apaviem liela nozīme. Treniņa garumam nevajadzētu būt mazākam par 20min. Pilnīgi pietiks ar 40-50min. Un ieteiktu neaizmirst par muguras dziļajām muskuļu grupām. Tas ir svarīgi.
Nav jau viegli sportošanu apvienot ar darbu, bet ja tiksi ritmā, tad pēc tam vairs bez sportošanas nevarēsi iztikt.

InJanis (2018-02-08 01:40)      Labvakar JurisK.

Nedaudz no savas pelekas necilas dzives,skatoties pa Tv ka cilveki moka sevi ar to sportu -))
A. Pajata sev,kam tev tas vajadzigs,ij ko tu ar to velies sasniegt,

B.Ka tiesi tu velies sportot....iet,skriet,slepot,slidot,braukt ar slidam, vello,bumboties,bokseties,spelet badmintonu,skvosu,iespejas milzigas un daudzveidigas.
C.Kur un ka Tu velies sportot,pibezdetas sporta zales ar kondicionetu gaisu,vai briva daba apvienojot senosanu ar nujosanu -)))
D. Cik tu tam vari atvelet laika ( piem neiesaku neko uzreiz pirkt, piem sporta pulkstenus, super skrienamas kedas,jo....piem noperkot boksa cimdus tu ne par 0,11111 milimetriem nepietuvosies Briezu Mairim )
E. Nedoma sakuma sakt est kauc kadus brinumProteinus ij citus komercialos brinumus,vai nemt maksas konsultacijas pie mistiskiem brinumdariem sporta fizioterapeitiem.
Un t.t.

Vis sakas musu galvas.

Slinkums nogalina visas musu ceribas

Cels tukstos km garuma sakas ar vienu soli

Piedzivojumi sakas tad kad mes piecelamies no sava divana ( divans ka nosacita komforta zona )

Labs pamacoss uzraksts uz solina pie Babelites ezera krieviski vesti...

Zdorovamu sport polezen, a bolnomu vreden -)))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu