Trenažieru zāle un paaugstināts asinspiediens

Gadījums daudzu gadu laika uzkrāt lieko varu līdz par 145kg, tagad ir nomests līdz kādiem 125kg (mazāk ēšana kombinācijā ar trenažieru zāli, vairāk staigāšanu).

Jautājums ir - cik ātri un daudz var kāpināt slodzi. Pašam lieka, ka visu laiku var kāpināt slodzi. Bet prāts saka, ka vienīgais, ko drīkstu darīt ir daudz braukt ar velotrenažieri un lietot vidēju slodzi. Bet tā sanāk tikai tāda kāju kustināšana ilgāku laiku no vietas. Lai būtu slodzes jušana un parādītos sviedri, prasās likt lielāku slodzi velotrenažierim. Un atbilstoši paņemt arī citus trenažierus.

Slodzes izvēlē necenšos sasniegt maksimumu, tikai tik daudz, lai lēni var atbilstošo vingrojumu kārtīgi izpildīt.

Nezinu, vai daru pareizi? Varbūt tiešām drīkst nodarboties tikai ar vidējas slodzes braukšanu un viss. Bet tas ir garlaicīgi un diezin vai būs efekts.

Nedaudz lietoju zāles pret paagustinātu asinspiedienu. Tagad tas parasti turas 130-140/80-90, bet sirds ritms pat miera laikā parasti ir 75-85 (tikai ļoti lielā miera tas var nokrist līdz 65, naktī pat līdz 45). Ja ir bijusi kāda slodze, tad var būt arī 150/90, bet tā īsti treniņa (ja to tā drīkst saukt) neesmu mērījis.

Viena ārste teica, ka neko smagu nevarot tagad celt, tad asinspiediens būšot augšā. Bet ko tas nozīmē? Varbūt uz īsti brīdi ir pieļaujams lielāks asinspiediens, ja tas pēc treniņa atkal atgriežas parastā līmenī.

Veloergometrijā neka slikta neesot bijis, bet es izturēju tikai 11 min un viss beidzas ar submaksimālās slodzes sasniegšanu (atbilstoši mana vecuma submaksimālam sirds ātrumam).

Kad tas viss reiz būs normas robežās un kad varēs dzīvot kā cilvēks? Esmu gajis pie dažādiem ārstiem. Vieni ir gatavi sirds ārstētāji, citi saka, ka nekādas vainas neesot, tikai nervi nedaudz pabojāti.

juunijs6      veel- palasi par pulsu sakarā ar aerobām un anaerobām slodzēm.´
Svara mešanai pastaigas ir labākaaas,
Sviedri un elpošana vēl nav rādītājs svara mešanai, kā te dažiem šķiet, To izsvīsto kilogramu iedzers uzreiz atpakaļ. Vielmaiņu aktivizē vislabāk olbaltuma diēte, ļoti riskanta, ārsta padoms un kontrole tur gan vajadzīgs visu laiku. Sāli pamazām vajag samazināt uzturā, bet pavisam ne.UN--LĒNI samazināt. Arī spiedienu ārstē un svaru atbrīvo.

marekst      noteikti velo, nekadas skriesanas, var ari peldet. Badoties ari nevajag un ekstremas dietas piekopt, lai nu tas paliek ignajiem sieviesiem :)
v

marekst      Vel noderiga lieta ir vingrojumi kas stiprina dzilos muskulus, muguru, korseti, utt tos var trenet pilates, joga, trx utt pec gaumes. laba staja un prese nelaus kungjim izplesties lai taja vairak partiku varet5u saladet

zance      Nu jaaa.. Jautajums viens, bet pec tam vel astma, kreisa kambara hipertrofija... Ja-spiediens citiem ir trakaks un dzivo un neuztraucas, bet tas nenozime, ka tas tomer ir normali... Nu lidz 140 vel nav tik traki, bet tomer tas nav tas velamais...
Es teiktu, ka slodzi pagaidam ipasi kapinat nevajag, bet iegadaties pulsa meritaju nenaktu pat launu.. Bet neesmu nekada eksperte-tas tik viedoklis. Un domajams, ka tiesam sporta zales treneri ari nav kompetenti isti ieteikt labako variantu.

Vilkabele    1 Mazliet lieto spiediena zāles? Tās lieto vai nu regulāri vai nemaz. Un, ja ar zālēm spiediens turas uz 130-140, tad pie Taviem sm un kg cipariem, manuprāt, tas ir optimāli. Par slodzi daļēji piekrītu Rikam. Kādu gadu derētu pieturēties pamatā pie kardiotreniņiem - velo, staigāšana, baseins, iespēju robežās kontrolējot pulsu. Tie arī labi palīdz nomest svaru. Bet es pieliktu klāt arī fizioterapiju, ārstniecisko vingrošanu, dziļo muskuļu stiprināšanai. Pieļauju, ka zems spiediens pēc nepieciešamības lietot zāles vairs nekad nebūs, tāpēc jāmaina attieksme un paradumi. Protams, ja kļūdos, vēl jo labāk. Vīrietis nekļūst vīrišķīgāks, trenažieru zālē elsdams un dzelžus grabinādams!

kakjis_maisaa      Ja mērķis ir nomest svaru, tad pirmām kārtām diēta ir svarīga, jāatsakās no cukura, limonādēm, bulciņām, jāierobežo maize, kartupeļi, makaroni. Pēc iespējas vairāk dārzeņu, liesa gaļa arī neko ļaunu nenodarīs.

kakjis_maisaa      Ā, un sāls arī sit augšā gan spiedienu gan svaru, jāmeklē citas garšvielas.

marselis      sveiks
redzets ka cilv.saluzt psih.gan fiziski
viss jadara zinosi,sapratigi,pareizi,dozeti

nebutu pratigi sagandet veselibu pa max.
domaju-,tavs svars-,ne esanas vaina
bet vielmaina,endosist. ....padoma! pakonsultejies
esmu saskaries ar dazadu svaru gruppam

ar tavu ciparu-,varbut uz 110 var aizklut
bet neforse!
tev divas norades,
sirds un astma(tas ieslegtas viena procesa)!

par dietam un citam fignam
nemoki sevi
ja rodas jautajumi,raksti personigi

Paula6      Tā kā jau vairākus gadus apmeklēju sporta zāli un redzu diezgan daudz vīriešus ar palielināto svaru, tad pirmais un svarīgākais noteikums gan svara nomešanai, gan veselības uzlabošanai ir griezties pie sporta trenera, (ir jebkurā sporta klubā), kurš sastādīs pakāpenisko treniņu shēmu un noteiks slodzi, pie viena saskaņojot arī pārtikas devas. Ar tādu lielu svaru neieteiktu pašam uz savu roku ko darīt...vairāk nodarīsi skādi sev, ne labumu...skriet ar tādu svaru zālē ir noliegts...ātra soļošana gan. Nepaslinko, bet sazinies ar treneri! Viņš arī seko nodarbībām, sajūtām un veselībai. Veiksmi!

jadore    1 Personīgā veselība ir pārāk nopietni, lai rīkotos uzklausot neprofesionālus padomus. Īstermiņā būs dārgāk sameklēt kvalificētu speciālistu, sekot viņa norādījumiem un atveseļoties, bet ilgtermiņā tas noteikti atmaksāsies ar uzviju. Ļoti svarīga ir apņēmība mainīt savu dzīvi, bet vēl svarīgāk ir to darīt nesabojājot veselibu vēl vairāk. Arī ārstiem ir dažādi viedokļi, tāpēc ir svarīgi sameklēt tādu, kuram uzticies un sekot viņa norādījumiem, nevis miksēt dažādus, kaut kur dzirdētus padomus. Lai Tev izdodas sasniegt savus mērķus!

borzomi      Pie mūsu ziemas vislabāk Tavam minētajam svaram derēs nūjošana.Aerobi apstākļi dedzina masu nejūtot.Dozē tempu un attālumus(ja vien ir,kur iet).

aija_e      Tomēr liekas, ka veselībai būtu nepieciesams vēl samazināt svaru un tikai tad domāt par būtisku slodzes paaugstināsanu. Neklausi tos, kas iesaka dietas ar stipri samazinātu kaloriju daudzumu (principā 1300 ir man 164/57 atbilstoss kaloriju daudzums ilgstosai un pratīgai svara samazināsanai plus sports :D), panāksi to pasu, ko 90 - organisms ieslēgsies uz taupības rezīmu, viss, ko zaudēsi, nāks atpakaļ. Palasi figuras draugu mājas lapu, edunsporto.lv.

chiibinja      Sportojot seko līdzi pulsam, lai nepārsniegtu maksimālo sev pieļaujamo, tad arī sirdij nekaitēsi. Man miera stāvoklī sirsniņa par daudz sitas, ārsts tieši ieteica daudz sportot, lai to sirdi izturīgāku padarītu. Novērots, ka vasarā, kad aktīvāk sportoju, sirds arī mierīgāka.

runner35      Skriešana ārā (1h+) => svīšana => svara zudums.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu