Vai jūtat vajadzību pēc jogas?

Varbuut jau praktizeejat, tad...
-cik biezhi, sen..?
-kaadi ieguvumi?

una32    2 Tā ir reāla iespēja uzlabot veselību, augumu, pašsajūtu. Tikai jāatrod sev piemērotā joga ne visas katram der.

marselis    4 ps.,joga ir dzives veids-,ne ....,ka dazs labs izsakas,
neiedzilinoties mistrojuma,ko piedava viltus skolotaji,vai reklama

bet ar patieso jogu var sasniegt visu ko sirds velas,sakot no fiziska lidz garigiem aspektiem (kout sis lietas nav pilnigi atdalamas),
ja ko tadu velas darit, tad butu janoverte savas uzbuves tendences-,patandz.,bhag.g.,min 4 jogas veidus,kas ari ir, ka pamats-,ja ir konstruktivi tendetas uz fizisko-,tad var izveleties hathu,ja gariga(prats), tad radzu utl.
klupsanas akmens ir tur,ka nav sajegas ne par to,kas ir joga(savienosanas-vienotiba), vai kas ir tantra(zinasanas akademiskas un humanitaras), vai cigun (tehnikas darbiba ar energiju-ci), ieksejoie-arejie stili...
ir nacies dzive redzet visa ta darbibu realaja laika-telpa ,pacietigie un neatlaidigie darboni sajas sferas dara brinumus.....

bet brinumi-,ko tie,...aiziet lidz afisam un atsedet savas darba stundas-,nav nepieciesami....
aita ed zali,tada vinas daba,
lauvai cita edienkarte!

EEEE    1 Varbūt jāsāk ar to, ar ko atšķiras joga no fizkultūras vai fitnesa. Joga ģenerē enerģiju un tikai un vienīgi attīsta, uzlabo ķermeni un līdz ar to apziņu. Bet jebkuram sportam ir nevēlami blakusefekti un enerģijas zudums. Efektivitātes ziņā arī diena un nakts. Ar jogu nodarbojas atlēti, tie ir īpaši kruti un intensīvi vingrojumi, ko neviens nesagatavots nespētu izpildīt ne tuvu. Toties tā vienīgā plaši tautai tik pazīstamā āsanu hatha joga, patiesībā ir neizpildāmas pozas jebkuram fitnesistam. Un ja to var izpildīt, tad palikt uz ilgāku laiku šajā pozā, kā tas ir paredzēts ir neiespējami, tieši jau fiziskās nesagatavotības dēļ. Patiesībā joga ir profesionālu atlētu lieta. bet tā ´´joga´´ fitnesa klubā, beidziet taču ņirgāties, tā nav joga!

jadore    1 Jā, esmu domājusi, ka vēlētos nodarbības trenažieru zālē nomainīt uz jogu.

romija_  1   Joga labi trennē ķermeni. ... bet neko vairāk.

Mavs      Pa manam - Joga - pirmkārt tā ir dzīves filozofija, attieksme pret dzīvi. Diezgan maz sakara ar reliģiju, galvenokārt māca dzīvot harmonijā miesu ar prātu. Plus vēl - ar prāta palīdzību kontrolēt miesu.
Fiziskie vingrinājumi - tas ir sekundāri un tikai kā harmoniska sastāvdaļa.
Lielākai daļai gan laikam joga asociējas ar ne īpaši aktīvu ķermeņa grozīšanu dažādās neiedomājamās pozās. Tā NAV joga ! :) Joga vispirms sākas galvā - un tikai tad, ja tur viss ir kārtībā - tad seko fiziskie vingrinājumi.

fargo    3 joga bez reliģijas, filosofijas nav joga, bet ir vingrošana. ja tā ir vingrošana, tad kāda mārrutka pēc tā ir jāsauc par jogu? vairāku iemeslu dēļ. pirmkārt - moderni. kurš ies maksāt sūri pelnītos dālderus par nodarbībām, kuras banāli sauktos "vingrošana"? pavisam cita lieta, ja cilvēks apmeklē jogas nodarbības. tad var paziņas var sataisīt dziļdomīgu sejas izteiksmi un atzinīgi novilkt "jāaa...".
cits variants ir tad, kad tā ir reliģiskās prakses sastāvdaļa, bet lai "kursantiem"-ateistiem vai ne-hinduistiem aiztaupītu lieku reizi aizdomāšanās, tas tiek notušēts ar jau sen izdomātām frāzēm, kādas te jau tika minētas. un viņi labprāt tām tic, jo tas ir ērti.

nē. neizjūtu vajadzību pēc jogas.

bruce    1 jā, visu laiku domāju "kas man pietrūkst".
tagad beidzot sapratu, pietrūkst jogas. :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu