Kāpēc tik liela atšķirība hokejā?

Šodien nostaļģijas dzīts paskatījos jotubē 1975. gada pasaules čempionāta hokejā spēli PSRS-Zviedrija. Kas tagad duras acīs - cik lēns toreiz bija hokejs, praktiski bez spēka paņēmieniem, bez presinga, ar tik švakiem metieniem, ka brīnums, ka ripa vispār kādreiz ielidoja vārtos :D To spēli drīzāk varēja skatīties kā komēdiju, lai arī spēlēja hokeja leģendas: Mihailovs-Petrovs-Harlamovs, Maļcevs, Kapusķins, Treķjaks utt. Es domāju, ka tāds Maļcevs ar savu tā laika spēli visticamāk netiktu uzņemts šodien nevienā Latvijas čempionāta komandā, bet jebkurš KHL švakākais klubs masētu leģendāro sarkano mašīnu PSRS izlasi ar 10:0.
Kāpēc tik liela atšķirība starp hokejistu varēšanu torreiz un tagad? Tiešām visu nosaka lietotā ķīmija?

VECA_PIEPE      uz to baluba viedoklis #11:06

Es jau arī par to pašu:
"Purva bridējs." atjaunoto versiju es noskatījos ar divtik ritmisku emocionālo šņukstienu un asarās piemērcēt mūsdienīgo papīra salvešu paku...ir daudz ērtāk, kā skraidelēt līdz vannas rūmei, lai ik uz mirkli izgrieztu asarās pieslapināto auduma nēzdogu.
(piekrītoši pamāj baluba)
2020-12-29 11:47

hjuumans      tas ir kā mēģināt salīdzinat 70-80to gadu karatē vai džudo ar mūsdienu jauktajām brīvām cīņām(mixed martial arts). pat klasiskais bokss. problēma ir pārlieka specializācija. un hokejā, es domāju, ir līdzīgi. eropas/psrs stila hokejs ierūsēja, jo nebija pasaules konkurencē rūdīts.

https://www.youtube.com/watch?v=Aaehn1aY8Ig
izklaidei par tēmu.
2020-12-29 12:10

Julianna    1 Kaskāde. Pa visu psrs laiku manā dzimtā nomira 3 cilvēki. Brīvās Latvijas laikā vienā gadā bija rekords -- 6 bēres. Vari slavināt kā gribi, tagadējos medicīnas izrāvienus,bet kopumā cilvēku veselība ir ļoooooti sliktā stāvoklī. Ja psrs allahols palīdzēja un sodas ūdens, tad tagadējiem kuņga slimniekiem tas ir kā mironim plāksteris. Komunismā bija ļoti stipras slimnīcas, bet terapeiti diezgan vāji (tipa ģimenes doki pa tagadējam). Un zāles bija tiešām zāles. Potes arī bija plus mīnus normālas. Ne tāda parodija kā tagad. Bet. Respektēju Tavu viedokli, ja viss izdodas, esi izārstēta man nav ko piebilst. Personīgi es gadiem neeju pie doka. Daba un pozitīvas domas ir mana aptieka. 2020-12-29 12:26

Trifele      Neatbalstu Jūlijas pieeju.Šodien ir moderna aparatūra, bet divās lielākajās Rīgas slimnīcās- arī talantīgi ārsti. Tādi ir arī reģionos, bet tur personāla kvalitāte raiba kā lupatu deķis kadru trūkuma dēļ. Kā jau tālajā 1998. g. pravietiski ņaudēja viens dzīvesgudrs vadošs klīnicists: tie jaunie studenti, kurus mēs gribētu, pie mums nenāk, tos pārpērk zāļu firmas un ārzemes. Tāda valsts politika mediķu atalgojuma ziņā.
paldies Dievam, šodien gejropas kapitālistiem arvien grūtāk nākas nosūkt labus cilvēkresursus no Baltijas krastiem, jo algas Rīgā jebkurā nozarē atskaitot totālo lohatronu jomas, sāk konkurēt ar Rietumeiropu-sevišķi atskaitot dzīvošanas izmaksas. Var pieskaitīt kā bonusu dzīvei Latvijā piederības sajūtu. Te tu tomēr esi cilvēks, nekāda nigēriešu kasiere pagaidām vēl tevi neatstās demonstratīvi pēdējo rindā, bet vitālajai friču tūristu grupiņai mikrīša šoferis vadiks labprāt iesaka pavizināties vienu pieturu tālāk par vajadzīgo.
Tas, ka tautas veselība tūtē, piekrītu. Bez visa kovida nespējām vien vākt ziedojumus slimajiem jauniešiem. Iemesls-gejropas pārtika.
Lai atņemtu (padarītu nerentablu) pēdējo, kas mums palicis pārtikas ražošanas jomā, jau klāt friču biljonārs ar savu lidlu. Ak, kā tauta aizrīsies ar sintētiskajām desām, gan klīniskā, gan tautsaimnieciskā nozīmē! Bet to mēs pagaidām viņiem neteiksim:)
2020-12-29 12:51

hjuumans  1   tāda sajūta, ka julija un trifele ir viena persona. nav pārāk būtiski, bet dīvaini gan. priekš kam?
aiz abiem tekstiem ir burtiski viens un tas pats prāts, izteiksmes stils, vārdu izvēle.
nesaprotu, kāpēc nevar 2 komentārus rakstīt, neizliekoties par kādu citu.
2020-12-29 13:27

Agape    1 Ziniet, kāda ir šodien propoganda? "Maisiņš vaig?"-tas, lai izņirgtu krievvalodīgās lielveikalu kasieres (pēc apvainošanas esošajās darba vietās būs vieglāk iemānīt lidlā).
Tajā pašā laikā, kad kaut kur policists pa burzmai, netīšām, piežmiedz afrikāņu bandītu (jā, jā, nepārklausījāties, nekādu ne doku vai skolotāju, tipisku afrikāņu gangster), visa Rīgas jaunatne gejropas ideologu sakūdīta raud. Par sevi raudiet! Jūs te nākotnē Rīgā ceļus krāsainajiem locīsiet, mēs mno mākoņa maliņas iesmaidīsim!
Par tēmu-šobrīd iespējams slidot uz Latvias Valsts ceļiem, tikai asmeņi treknāki jāpiemeklē, daiļslidotāju aprīkojums nederēs
2020-12-29 13:45

Kaskaade  1   Kur tajā sievietē tik daudz naida un ļaunuma? Vai viņai par sevi nemaz nav kauns? Varu derēt, ja vēsture atkārtotos, viņa būtu pirmā, kura labprātīgi iestātos gestapo, sd vai nkvd iznīcināšanas bataljonā. Lai Dievs žēlīgs, sadisti, ļaundari, melnie skauģi un kažoku apmetēji ir joprojām starp mums, nav tikai viņiem pateicīga politiska brīža izpaust līdz mielēm savu dabu. 2020-12-29 15:18

Trifele      Velna kalpi joprojām ir mūsu vidū.....
un vecos neiroķirurgus pie dāmām izkonkurē jaunie.....ai ai ai
Laimīgu Jauno gadu visiem! Pieliet aces! (
2020-12-29 16:04

AivarsN  1   Kad sadisti, nacisti, citi noziedznieki un morāli deģenerāti valda pār pasauli un kažoku apmetēji viņiem uzticami kalpo, tad nav brīnums, ka normālam cilvēkam zūd pacietība un parādās agresivitāte. Kad mājā saviešas parazīti, tie jāiznīcina. Sabiedrību no parazītiem var attīrīt, tos izolējot no sabiedrības un ceļot garīgās attīstības līmeni. Mūsdienu sabiedrību parazīti vada un veic mērķtiecīgu degradāciju. Tieši tāpat kā lomehūzas pilnībā pārņem skudrupūzni. Taču cilvēki ir saprātīgāki par skudrām, nu vismaz lielākā daļa. Tāpēc sabiedrības attīrīšanās un attīstības turpināšana ir visai reāla. 2020-12-29 17:48

JurisK    1 18:39 ,chris, vienkarši oho PA dalibnieki jaunāki nepaliek - visādas demences, atmiņas zudumi, kurš vairs atcerās, par ko bija runa!:) 2020-12-29 19:02

Jurij__1962      palēnināta video atskaņošana - tolaik ierakstīšanas tehnika bija vienkāršāka 2020-12-29 21:07

coldlands      11:38 beidz dirst par to ko nezini un nejēdz! Tagad par darba drošību domā stipri vairāk, kursi, pārbaudes..., darba devējiem tiek uzlikti bargi sodi... 2020-12-29 21:21

Kooperators      Tas ir vājprāts.... kāda sabiedrība izaugusi...
Ko jūs pīpējat dritvaimicīt? Ko salīdzināt? Latvija uzvarēja 1935.g. Eiropas čempionātu basketbolā. Tāpēc ka tolaik pēc noteikumiem spēlēja vīri ne garāki par 190 vai 195cm. Kautko atceros, bija tādi noteikumi. Bet kad leiši mūs paņēma priekšā 1939.g. tad jau varēja spēlēt virs 200cm. Bija viņiem tur tāds Lubinas 206cm ar jeņķu saknēm un izpuļķëja mūsu izlasi.... jā , laiku pavilka to mēs zinām. Taču noteikumi mainījās un .....palikām tikai otrie.
2020-12-29 22:33

Kooperators      Nevar salīdzināt lietas, kas nav salīdzināmas. Man vecvectēvam bija 12 bērni , vectēvam 7. Man ....
Bez komentāriem. Un kāds grib teikt ka agrāk bija laba medicīna un pabalsti? Nesmīdiniet😊 visticamāk neviens par kontracepciju nedomāja.
2020-12-29 22:38

Astronaute      Sapratu, ka šodienas hokeja nūjas tiek taisītas no cita materiāla un ripu var iekustināt pavisam citā ātrumā un laikam jau, cilvēkam atliek turēties līdzi. Agrāk ripa slīdēja lēni - nebija jēgas skriet. 2020-12-30 08:47

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu