Kā sākt fiziski aktīvu dzīvesveidu?

Gribētu uzsākt fiziski aktīvāku dzīvesveidu, bet nezinu ar ko sākt. Negribas arī pārforsēt, lai neatsistu sev vēlmi turpināt. Skolā sporta stundas bija trauma uz mūžu, nekāda sportiskā nekad neesmu bijusi, maigi sakot, bet ticu, ka sports var nest prieku, ja visu dara pareizi. Šobrīd cenšos tikai daudz staigāt kājām, neizmantot liftu utt. Patīk braukt ar riteni, bet to varu tikai laukos. Labprāt ietu uz trenažieru zāli, bet tur, izskatās, iet tikai tie, kam nekādi trenažieri nav vajadzīgi- neērti savu netrenēto ķermeni tur eksponēt, ņemot vērā mūsu, letiņu, iecietības pakāpi. Pēdējā laikā iedomājos, ka varētu nopirkt eleptisko trenažieri mājām, lai varētu padarboties pēc darba arī tad, ja negribas nekur iet. Varbūt kāds, kam ar sportu ir vairāk sakara, var ko ieteikt?

limonija      Vēderdejas;) Meklē sākumam labu kompāniju un treneri, pēc tam varēsi mājās izpildīties, cik pašai patiks:)))

slaida      aizbraic lidz jurai un pa juras krastu noej 5-10km un ta katru vakaru pec darba,super atputa un relaks,nu un protams piedommma ko baz mute

peedas_rasaa      Visgrūtāk ir sākt. Un sākt (un turpināt) pareizi. Tagad pēc traumas eju uz fizioterapiju + trenažieri + baseins. Es visu laiku domāju, ka man riebsies vingrot. Bet jau pēc trešās reizes biju sajūsmā un pēc obligātajiem pasākumiem, konsultējoties ar ārstu, ir nolemts 2x nedēļā iesākto turpināt.
Man ir paveicies ar fizioterapeitu - zināšanas, attieksme, iecietība, normāla humora izjūta. Viss uz ūsiņ´! Tāpēc iesaku iesākumā darboties speciālista uzraudzībā. Pēc tam jau no pašas apzinīguma viss atkarīgs.

Samila    2 Sportu neciešu kopš bērnības, sportoju tikai savam priekam un ar baudu ;) Tādēļ izvēlējos spēlēt tenisu - gana sportiski, azartiski un interesanti... komunikācija ar cilvēkiem ect.

Mani ar lielgabalu nedabūsi uz sporta zāli vai kādu no maratoniem, vai vēl sliktāk - skriet no rītiem! No rītiem es saldi guļu, pēc tam izbaudu rīta kafiju (ar pienu un cukuru!) un pārējo [..]

Pārējais atkarībā no sezonas - rudenī, ziemā: 1x nedēļā cenšos aiziet uz baseinu un pirti, ziemā slidoju un braucu ar sniega dēli - jo slēpju stiepšana un tie milzīgie slēpjzābaki man nav pa spēkam, slidoju - jo slidotava pāri ielai ;) vasarā: sauļojos un peldos, jaunībā drusku ar vēja dēli braucu, ļoti patika, interesanti, iespējams varētu atsākt, ja būtu pāri ielai ezers ar ekipējumu :))) Tāpat ar puikām spēlēju volejbolu un futbolu... un bez visa man ir suns, ar kuru staigāju 1h no rīta un ja ir laiks 0,5-2 h vakarā, parēķini, vismaz 5 km dienā... Ō, vēl man ir skrituļslidas :))))

Ar to visu gribēju teikt, ka nav jābūt megasportistam, lai baudītu dažādas patīkamas un interesantas aktivitātes, kā arī saglabātu možu garu;)

Turklāt, ēdu kartupeļus gandrīz katru dienu, no baltmaizes neizvairos, kūkas un dažādus krēmus dievinu un ēdu pie katras izdevības, no vīna glāzes vispār nekad neatsakos (izņemot, ja pie stūres vai jāstrādā!) varu ēst 11 vakarā u.tml., respektīvi, daru visu pretēji tam, kā te uzskaitīts ;) ja gribi manu padomu - mīli sevi, mīli dzīvi un cilvēkus sev apkārt ;) viss pārējais ir sūC :P otrs padoms - adoptē suni un atrodi mīļāko, labāk divus (ja nu viens aizņemts, tad otrs rezervē)! Tālāk neskaitīšu...

av2      nu bilde Tev...taada sportiski simpaatiska rrrr , gan jau uz ielas glussi ar pirkstiem neraadiis, kad joziisi pa parcinnu . Nu taa stiliigi :)
Tiessaam, varbuut atrodi piemeerotu kompaaniju taadaam sportossanaam parka utt. Vienu vareetu Tev ieteikt, bet....laikam netureesi liidzi. Vinnai...n-to maratonu pieredze utt :(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu